Sista feb

Sista spelet i februari nu kör vi:


      


Kommentar Leksand:
Kommer att vara tvungna att förkvala för att nå kvalserien vilket inte är vanligt för att vara Leksand. Laget har för tillfället en ganska dålig form då man har 3 raka torsk varav 2 av dessa var på hemmaplan. Leksand måste ta poäng om man vill komma 4 i serien och får gynnsamma poäng i förkvalet. Igår var det "kris" snack och Leksand känns inte stabilt för tillfället. Positivt
är dock att man inte har några direkta skador att prata om.

Kommentar Växjö:
Är klara seriesegrare och ska spela kvalserien. Nu på slutet har man inte gjort så bra matcher som man kanske hade hoppats men nu kan det vara en blivande kvalseriemotståndare som man möter och då höjs motivationen. Lakers förlorade senast mot starka Västerås med 0-3 på hemmaplan. Oskar ahlsenfeldt har varit borta ett tag och är osäker till start i denna match.

Jesper Tippar med Kommentar: 2  Växjö visar att dem är det bättre laget och sätter Leksand i ännu mera problem. Växjö vill ha med sig en bra trend i kvalet så därför lyckas man tagga igång idag. Leksand spelade match ute i Lördags väldigt spetakulär och man kan ha svårt att fokucera när kvalserie direktplatsen är körd.

Odds enligt Bet24.com    Leksand 1.70          X 4.75            Växjö 3.40

Inbördes möten denna säsong: 4-3 0-2 2-5 (Leksands siffror först)

Insats: 24,27

Inget spel!



Hittar inget intressant efter mina utforskningar och väljer så ledes att stå över spel helt idag. Återkommer imorgon med ny kraft och nya tips

Kvällssspel

Hej alla ikväll kommer spelet upp lite senare än vanligt. Har ett par matcher som är intressanta som jag funderar på men måste se lite uppställningar innan jag spelar. Kan tänka mig att spelet är uppe vid 18 tiden.
Återkom gärna då


// Yessper

Lördag speldag nr 1

Då var det februaris sista lördag och det ska tipsas om bra spel då. Rögle vann ju igår men tyvärr endast efter straffar vilket Malmö kan tacka sin målvakt för. Vi bryter ihop och kommer igen.

        


Kommentar Aberdeen:
Har lyckats pricka in 4 raka matcher på raken som man har hemmaplan vilket är betydligt bättre för dem än att spela på bortaplan för det är där det brister. Man har två raka vinster och man börjar få upp lite självförtroende i gruppen. I tabellen så sladdar man efter och är på den nedre halvan i en väldigt uppdelad skotsk tabell. Laget saknar Folly och Mackie blandannat. Har matchats tufft på slutet och detta blir den 4 matchen på 11 dagar.

Kommentar Hearts:
Har vilat ända sedan bloggen spelade på dem senast då man slog Hamilton med 0-2. Så att man fått en break och att komma extra laddade ser jag endast som ett plus. Dock har man lite bekymmer då både Black och Garcia är avstängda samt 7 målsskytten Kevin Kyle är skadad och missar matchen. Hearts har även en del andra skador på inte lika framstående spelare. I tabellen har man häng på Glasgow Rangers med 2 matcher mer spelade men det är lite kamp dem i mellan.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 samt Hearts -1
Hearts har blivit lite av ett favoritlag att spela på men man har nu fått vila ut och inte spelat på två veckor. Aberdeen har spelat mycket på slutet och vunnit senaste 2 matcherna. Misstänker det kan komma en tydlig reaktion i denna match.

Odds enligt bet24.com: Aberdeen 3.00         X 3.20            Hearts 2.20
                                      Hearts -1  4.40

Inbördes möten denna säsong: 0-5 0-1 (Aberdeens siffror först)

Insats: 30 på seger
            20 på -1

Lycka till

Fredagsspel

Gårdagen satt fint och nu kommer ytterligare en helg nära med massa spelobjekt. Idag så fokuserar vi vidare på hockeyallsvenskan.


       

Kommentar Rögle:
7 raka segrar och 4 raka hemmasegrar. Rögle är inne i en fin trend där man plockar väldigt många viktiga poäng för att säkra kvalserieplatsen. Ett svar på att segrarna kommer är att man fått en uttalad etta i mål med Jonas Fransson som gör att oavsett dag har man chans att vinna hem 3 poäng. Rögle saknar Hobson och Liljewall som är borta ett tag till. Rögle kan vid vinst säkra kvalserieplatsen samt skicka Malmö utanför playoff om vissa andra resultat stämmer.

Kommentar Malmö:
Malmö är katastrof dåliga på bortaplan och har endast 1 vinst de senast 10 matcherna. Där har ni förklaringen till tabelläget. Malmö måste ta poäng i denna match för att det ska finnas någon form av hopp inför avslutningsomgångarna. Malmö har haft lite skadeproblem i veckan och förste målvakten Markus Svensson har varit skadad men spelar nog denna match. Saknas gör dock Urbas och Damgaard.

Jesper Tippar med Kommentar: 1 Rögle har fått den chans man velat ha hela säsongen, som varenda ängelholmare ser som sitt dröm scenario Rögle till kvalserien Malmö missar playoff. Detta kan bli sant och jag tror att Rögle tar chansen mycket tack vare Malmös svaga borta spel. Dock är det ett derby så allt kan hända men Rögle är favoriter.

Odds från bet24.com:  Rögle 1.70         X 4.75           Malmö 3.40

Inbördes möten denna säsong: 0-2 6-0 3-7 (Rögles siffror först)

Insats: 40:-

Torsdags spel

Riktigt synd att man inte kunde göra om bedriften från i Tisdags och sätta alla spel. Men ibland är det så bara ta nya tag. Idag fokuserar vi mot elitserien.

        

Kommentar Södertälje:
Är för tillfället helt under isen har inte plockat en ända poäng sedan uppehållet vilket gjort att man halkat ner från 8e plats till sista plats. Dock har man bara en poäng upp till säker mark. Det som har brustit för SSK är målvaktsspelet samt PP och BP som har varit katastrof. Södertälje saknar endast Pakaslahti som har varit borta hela säsongen. Jag tippar att Riku Helenius får chansen ikväll. Detta vet jag ej till 100%

Kommentar Djurgården:
Har gått enormt bra på slutet och det som SSK gjort dåligt har DIF gjort bra. Endast 9 insläppta senaste 6 matcherna imponerar stort. Laget har nu klarat sin slutspelsplats och ska nu posisionera sig i tabellen då man bara har 3 poäng upp till 4e platsen. Dif får tillbaka Tim Eriksson och Mika Hannula som missade matchen senast endast Ölvestad är nu kvar på skadelistan.

Jesper Tippar med Kommentar: 1 Trots att SSK har kass form så störde man Skellefteå länge i senaste matchen. Man har allt att spela för och måste börja vinna annars är det kvalserien som gäller. Dif är klara för slutspel och det kan lätt bli att skallarna inte riktigt hänger med när det gått bra på slutet.

Odds från bet24.com: Södertälje 2.35      X 4.25   Djurgården 2.40

Inbördes möten denna säsong: 2-1 1-2 3-4 3-1 (södertäljes siffror först.)

Insats: 27,35:-

Spelkassa efter lagt spel: 800:-

Vilken succe!!!

Vilken underbar succe det var igår alla 3 spelen satt vilket gav ett bra tillskott till bloggkassan. Idag är det två nya matcher i CL och jag har hittat två spel i en av matcherna kan lova att bloggen aldrig haft ett sådant högt odds någonsin.


       


Kommentar Marseille:
Marseille är inne i en mycket bra period då man inte förlorat sedan den 9e januari i ligan. Vilket gör att man är med i racet om att vinna ligan i en väldigt tajt tabell. Det som dock är oroande är att man i senaste matchen fick 3 stycken skador där åtminstonde en är allvarlig och det är på skyttekungen Gignac som missar dagens möte. Marseille har egentligen allt att vinna under dessa 180 minuter så det är bara gilla läget och köra.

Kommentar Manchester U:
Vilade de flesta av dem spelare som matchas hårt senast i cupmatchen. United med Fergusson är mästare på att få med sig bra resultat i europaspel. Nu har man dock väldigt många tunga namn borta. Park, Giggs, Valencia, Owen, Ferdinand, Hargraeves och Evans saknas alla dem. Dock så finns det en hel del kvar att hålla ögonen på. Wayne Rooney börjar komma igång nu efter en tveksam inledning på säsongen. Han måste Marseille se upp med.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 United är som sagt världsmästare på att få med sig bra resultat i europaspelen. Tror att det blir en liknande historia idag. Tror man lyckas kriga in en boll och sedan är det gris fotboll för hela slanten. Slänger med ett spel på att Rooney gör mål.

Odds från Bet 24.com   Marseille 3.55         X 3.25         Manchester U 2.10
                                      0-1 United Rooney sista målskytt 25.00

Inbördes möten: 1-2 1-0 (Marseilles siffror först) 1999

Insats: United vinst 30:-
            0-1 United Rooney målskytt 10:-

Chelsea afton!!!

Västerås spelet satt där de skulle igår och nu ska vi bara öka. Ikväll är det Champions Leauge och FCK ska möta Chelsea. Tror väldigt hårt på Chelsea och det blir hela 3 olika spel runt matchen häng med.

            

Kommentar FC Köpenhamn:
Uppehåll i danska ligan gör att FCK inte spelat en tävlingsmatch på flera månader. Man har bland annat varit på träningsläger och mött vissa topplag från Sverige och spelat jämnt mot dessa. Laget tog sig överraskande vidare i CL och det var främst hemmaspelet som gjorde att man kunde avancera. Laget saknar Ottesen och Absolonsen som är skadade. Notera att det är många svenskar och svenskbekantingar som spelar i FCK.

Kommentar Chelsea:
Katastrof säsong kan man sammanfatta Chelseas säsong hitintills. Man har dock spelat bra under hela säsongen i CL och detta kan bli räddningen. Man har nu inte vunnit på 3 raka matcher och de borde vara ett revansch suget Chelsea. Laget saknar Alex Bosingwa och Benayoun. Nyförvärvet Luiz är cupspärrad.

Jesper Tippar med Kommentar 2 Ja som ni redan förstått i och med rubriken så tror jag hårt på Chelsea ikväll. Tror att man kommer att försöka punktera FCKs chanser till avancemang redan i Köpenhamn. Chelsea är inne i ett helt annat speltempo för tillfället och ska dra en stor fördel utav detta.

Odds från bet24.com: Fck  4.75     X 3.45         Chelsea 1.82
                                    Chelsea - 1   3.20
                                    0-2     7.00

Inbördes möten:
1-1 0-1 (FCKs siffror först) 1999.

Insats: Chelsea vinst : 30:-
            Chelsea -1        20:-
             Chelsea vinst 0-2  10:-

Måndagsspel

Gårdagen var riktigt lyckosam när Rennes kunde avgöra med 2 min kvar av ordinarie tid skönt. Idag är det nytt spel som väntar

       


Kommentar Borås:
Har ingenting att spela för kan varken klättra eller falla och man kan i stort sätt redan nu ta semester. Laget vann senast borta mot Oskarshamn och förstörde deras chans att komma till play off. Det ska inte vara några större skadebekymmer i laget och man tar merparten av sina poäng hemma.

Kommentar Västerås:
Har allt att spela för. Vid seger här säkrar man sin playoff plats och jag tror inte man vill dra ut på det. Laget visade en fin form när man besegrade Örebro med 4-2 i Fredags. Västerås ser ut att få klara sig utan Fluery men man har ändå ett brett lag med många olika spelare som kan sticka ut.

Jesper Tippar med Kommentar 2 Motivation slår klass brukar man säga och nu har Västerås både en bättre klass och borde rimligtvis ha en bättre motivation till denna match.

Odds bet24.com   Borås  2.70       X 4.50       Västerås 2.00

Inbördesmöten denna säsong: 3-4 1-2 4-3(ES) (borås siffror först)

Insats: 30:-

söndagsspel

Tjena nu är det söndag och vi kör igen så får vi se vad denna dag har att ge. Här kommer ett speltips som förhoppningsvis inbringar lite pengar.


          


Kommentar Toulouse:
Har mycket folk på skadelistan vilket gör att man får pyssla om lite i laget för att man ska kunna komma med ett bra lag. Hela 9 spelare kan saknas till dagens match vilket är ganska hårt slag. Man är ganska hemmastarka de senaste 6 hemma matcherna har man vunnit 4a, men i ärlighetens namn har lagen dem mött inte legat på den övre halvan.

Kommentar Rennes:
Har även dem en hel del skador. Man kan ha 6 stycken borta där 5 spelar ganska kontinueligt. Laget har två raka vinster visserligen på hemmaplan men ändå. Man har spelat sig fram till en fin tabell position och kan gå upp på andra plats vid vinst här. Man har spelat 7 raka bortamatcher i ligan utan vinst så det är framförallt hemma man tar sina poäng.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 Trots skadorna och den dåliga borta formen så tror jag Rennes har en bra chans i denna match. Man har självförtroende i gruppen och det är många som inte brukar starta som kommer få chansen att visa upp sig och det kan löna sig positivt.

Odds från bet24.com  Toulouse  2.40          X 2.85           Rennes 3.20

Inbördes möten senaste 3: 1-3 1-4 3-2  (Toulouse siffror först)

Insats: 20:-

Lycka till


Lördag 19/2

      

Frölunda: Saknar många och spelar under en enorm press. Måste nästan vinna resterande matcher om man ska undvika kvalserien.

Skellefteå:
Mycket bra för tillfället har ett härligt go i laget trots att man är klara för slutspel så spelar man på max vilket imponerar. Är ett bättre lag än frölunda.

Jesper Tippar 2 Klassen avgör i denna match och 3 poäng till SAIK.

Odds: 2.45
Insats:
40:-

Spel 18/2

Veckorna går fort nu och spelen går bra. Aik vann ju igår fast först efter straffar, vilket är lite surt nya insatser idag på ett tunnt utbud.

         

Kommentar Tingsryd:
Sist i serien men har massor att spela för endast 2 poäng upp till säker mark är det som skiljer. Laget har nu tagit poäng i två matcher i rad och det behövs verkligen. Tingsryd har tagit i stort sätt alla sina poäng hemma så man är relativt starkt. Inga nya avbräck har man heller Saarenheimo missar resterande del av säsongen men det har dem varit utan ett tag.

Kommentar Mora:
Krigar för att klara playoff och en eventuell kvalserieplats. Laget har dóck några poäng till godo nu till lagen under och är inte speciellt bortastarkt. Man vann senast mot Borås borta och nu klarar man av Tingsryd när man ändå är neråt i landet. Mora skakas av att deras bästa poängplockare ryktas vara klar för Västerås och frågan är hur det tas i omklädningsrummet.

Jesper Tippar med Kommentar 1 Tingsryd har plockat poäng nu på slutet och jag känner att formen är på väg. Man är mer desperata efter poängen och är ganska starka hemma. Mora har ryckt lite i tabellen och kan då ta lätt på uppgiften och de kommer straffa sig.

Oddsen från Bet24.com   Tingsryd 3.15        X 4.55          Mora 1.80

Inbördesmöten denna säsong: 2-5 6-2 1-3 (Tingsryds siffror först)

Insats: 20:-

Spel 17/2

Idag blir de kort blogg. Jag kommer spela aik mot frölunda då jag anser att oddsen ligger helt fel i den matchen. Över 3.50 på aik är taget. Insats 25

Spel 16/2

Ja då vände de igår och det är skönt nu ska vi behålla vinst spelen ett tag är tanken. Dagens spel hämtas från hockeyallsvenskan.

          

Kommentar Borås:
Laget har ingenting att spela för man har klarat kontraktet men man kan inte nå upp till någon playoff plats. Laget var riktigt uddlösa senast mot Rögle då man föll med 4-0. Borås lever mycket på unga talanger som man har dels genom man själva värvat dem och dels att vissa får spela där då man har ett nära sammarbete med Frölunda.

Kommentar Mora:
Mora har allt att spela för och man har även fått lite vila nu 6 dagar från match. Laget har en mycket fin chans att nå playoff men det är långt ifrån klart i en väldigt haltande tabell. Mora är näst intill helt skadefritt och man ställer ett starkt lag på pappret. Senaste matchen krossade man Troja med 6-1.

Jesper Tippar med Kommentar 2
Mora har allt att spela för och kommer motiverade till denna match. Spelarna i Borås vill kanske redan nu få sin semester då man inte har något alls att spela för. Borås brukar vara ett skapligt hemma lag medan Mora är svaga borta men tror ändå motivationen avgör.

Odds från Bet24.com     Borås 2.50        X 4.40        Mora 2.15

Inbördesmöten denna säsong: 3-1 1-2 2-3 (Borås siffror först)

Insats: 25:-

15/2

Just nu är det lite motlut i spelen. Idag hade jag svårt att hitta något men jag fann tillslut detta spel.

    

Jesper Tippar med kommentar: Under 2.5 mål.
Två skadedrabbade lag som kommer prioritera defensiven kan bara bli målsnålt. Jag tror att Milan kommer ta hem det här tillslut men man kommer att få kämpa hela vägen.

Odds: 1.80

Insats: 30:-

Förlåt för att det blev en sådan kortis idag men har bråttom iväg.
Blir bättre imorgon

Lycka till alla

Alla hjärtans dag spel

Ja igår blev det ju en liten smäll men hade på känn att denna skulle komma faktiskt. Nya tag dock direkt och vi får hoppas att vi går tillbaka till vinnartrenden. 

      

     

Kommentar Linköping:
Enormt starka på hemmaplan har endast förlorat 4 matcher på hela säsongen på hemma och man släpper inte in mycket mål heller endast 1.5 mål i snitt per match vilket imponerar stort. Linköping saknar några spelare i form av Jämtin och Musse Håkansson även Jari Tolsa är ett frågetecken om han kommer till spel. Martin Laumann fick en smäll i en landskamp och står kanske över.

Kommentar Timrå:
Timrå är faktiskt seriens näst bästa bortalag och de kan man inte tro när man tittar på tabellen. Timrå måste spela på sin topp nu resterande 8 matcher för att lyckas slippa kvalserien och möjligtvis ta sista slutspelsplatsen. Det som har varit Timrås problem är att man har så enormt mycket skador vilket gör att de blir tungt för övriga. Timrå saknar Pitkämäki, Hynning, Styf och Axelsson. Sedan kommer 3 man direkt från olika landslag.

Jesper Tippar med Kommentar 1 och vinst med minst 2 mål.
Linköping är ruggigt bra hemma och man ser verkligen skillnad i deras spel hemma respektive borta. Timrå har skadebekymmer och jag påstår att uppehållet kom olägligt för dem. Firma Hlavac Hlinka tillsammans med Norrena fixar en lätt seger i denna match.

Oddsen från Bet24.com   Linköping 1.65        X 4.65      Timrå 3.95
                                         Linköping -1 2.00

Inbördes möten denna säsong: 2-3 3-1 4-2 5-2 (Linköpings siffror först)

Insats: 37,55

Spelkassa efter lagt spel: 630:-

Lycka Till!!

Söndag 13/2

Bra dag igår när Hearts gjorde jobbet när man vann med 2-0 precis som jag misstänkte.
Ny dag nya spel.

       

Kommentar Deportivo:
Dålig form på DEportivo har endast tagit en poäng på senaste 6 matcherna. Man har även många på skadelistan som gör att man ställer upp med långt ifrån det starkaste man har. Senaste matcherna har man dock fått in några bollar men försvarsspelet håller inte riktigt klassen för tillfället.

Kommentar Villareal:
Förlust senast något förvånande mot Levante. Innan dess ingen fara med formen. Man har riktigt bra anfallare och man är ett stabilt topplag denna säsong. Främst är man bra hemma men man är helt kapabla borta. Vid vinst så går man upp på 3e plats i tabellen och är med och fajtas om CL platser till nästa säsong.

Jesper Tippar med Kommentar 2 Tror att Villareals offensiv fäller avgörandet i denna match. Man litar på dem så ska inte deportivo orka i längden

Odds enligt Bet24.com Deportivo 3.55     X 3.30       Villareal 2.05

inbördes möten senaste 3: 0-1 0-1 1-0 (Deportivos siffror först)

Insats 40:-

Stryktipset 12/2

Omgång 2 i Tips SM ni är väl med?  Känns som en svårare omgång än förra veckan men vi får se vad man kan snickra ihop.

1. Arsenal - Wolverhampton 1
Arsenal tappade 4-0 senast. Har vissa skadeproblem men vinner hemma.
Wolves skrällde senast mot United hemma. Inga nya skador som stör får kämpa idag

2. Birmingham - Stoke x
Birmingham enormt hemmastarkt man plockar mycket av sina poäng hemma och ska ses med goda möjligheter.
Stoke Vann senast mot Sunderland hemma, Stoke helt skadefritt klarar poäng?

3. Blackburn - Newcastle 1
Blackburn är hemmastarkt och man har inga nya skador dock 3 raka förluster.
Newcastle gjorde grym upphämtning senast, hade mycket tur senast, på pappret lättare nu Öppet

4. Blackpool - Aston Villa X
Blackpool svag form för tillfället men kan smälla till helt plötsligt, Mycket skador som stör dock.
Villa spelat upp sig på slutet men har långt ifrån en säker position i tabellen, Öppen match.

5. Liverpool - Wigan 1
Liverpool tog en fin skalp senast då man tvålade dit Chelsea, Carrol saknas ännu ändå 1a
Wigan har det jobbigt tabell mässigt, Har dock tagit poäng i 3 raka matcher.

6. West Bromwich - West Ham X
WB bytt tränare igår och det kan göra att folk vill visa upp sig kan ge negativ effekt också. Helt Ok skadeläge.
West ham har enorma skadeproblem vill det sig illa kan hela 9 spelare missa matchen. 1x räcker

7. Middlesbrough - Swansea 2
Mycket skador men har ändå tagit en del poäng på slutet, har jobbig tabellposition.
Swansea förlorade senast, ligger i toppen och borde ta 3 om man vill vara med och fajtas om direktplatser.

8. Watford - Burnley 2
Watford 3 raka utan vinst, Formen har planat ut och man får jobba för poängen här.
Burnley slog Norwich senast och man har en stabil form ser dem som favoriter

9. Barnsley - Ipswich X
Barnsley klappade ihop senast har annars inte släppt in mycket mål. Känns öppet
Ipswich har 3 raka segrar och självförtroendet lär vara på topp, Dock svår bortamatch idag.

10. Bristol C - Leeds 2
Stark insats senast då man vann 4-0. innan dess var formen sådär Öppen historia.
Leeds skulle jag säga är bättre som lag och borde slaktat Coventry senast.

11. Doncaster - Portsmouth 1
Doncaster har en del skador som oroar, har en vinst senast 5 lättare motsånd idag
Krigade sig till poäng senast och de måste man göra mer om man vill hålla sig kvar.

12. Norwich - Reading 1
Norwich var hyfsat med senast men förlorade, formen anses god.
Reading hade svårt att göra mål senast, Chanser fanns dock inte slaget på förhand.

13. Sheffield U - Millwall 2
3 raka förluster och en dålig placering i tabellen, är i poängbehov men får jobba.
Millwall trivs bra hemma men tar någon poäng borta ibland. Rensar bra och har bra chans.

Lycka Till


Spel Lördag 12/2

Har lite svårigheter att få in helgspelen men hoppas på vändning idag. Blir två spel på samma match idag också så får vi se om lyckan är med oss.


    

Kommentar Hamilton
Sist i serien och har endast vunnit två matcher denna säsong. Senaste vinsten togs i OKTOBER! ingen vidare form där. Lagets stora problem är målskyttet endast 14 mål på 22 matcher. Då förstår ni varför det går lite segt i ligan. Dock så ska man inte ha någon borta till denna match och kan ställa det bästa man har på benen.

Kommentar Hearts:
3an i tabellen och har faktiskt tagit in på storlagen Rangers och Celtic. Man har faktiskt chansen att knipa 2a platsen men de tror jag inte att man orkar till. Man har 4 stycken som är tveksamma till spel men man har en ganska bred trupp att tillgå så det ska inte vara några problem.

Jesper Tippar med Kommentar 2a Hearts är det bättre laget och skall inte ha några problem att vinna en sådan här match. Känns som att får Hearts bara hål på Hamilton kan det bli en riktigt trevlig afton. Varför inte 0-2?

Odds enligt bet24.com  Hamilton  3,90      X 3,30       Hearts 1.85
Hearts Vinna med 2 mål: 3.50

Inbördes möten senaste 3: 0-2 0-4 0-2 ( Hamiltons siffror först)

Insats 50:- på Hearts 30:- på Hearts - 1

Lycka till


Fredag 11/2

Som vanligt när man är lite kaxig då smäller det bara till i ansiktet. Visserligen vann Buffalo till slut men då först efter förlängning. Ny dag och skulle säga det är absolut katastrof utbud, men har hittat en match som kan vara något. Dock väldigt låg insats på de.

        

Kommentar Oberhausen:
Ligger precis ovanför nedflyttningssträcket och man har inte vunnit i ligan på 8 matcher. Senaste vinsten kom i November och det håller ju naturligtvis inte i längden. Man har nu 5 stycken spelare som brukar vara med i startelvan borta och man får sätta in reserver i en trupp som inte är allt för stor. Har haft problem med målskyttet senaste tiden.

Kommentar Paderborn:
Är även dem i nedre delen och härjar men tillskillnad från Oberhausen har man tagit två raka segrar och man har visat upp ett bättre spel senaste tiden. Kan med vinst här rycka ifrån bottenlagen och skapa sig ett andrum. Det som ororar just nu är att lagets två bästa målskyttar saknas inför denna match och det är inget bra tecken.

Jesper Tippar med Kommentar: X När två bottenlag möts brukar de bli spänt och man avvaktar och ser vad motståndaren ska hitta på. Oberhausen har inte vunnit på länge men brukar ta poängen på hemmaplan. Paderborn har två raka segrar och kan vara lite smånöjda med de. Utan sina bästa målskyttar blir det jobbigt framåt. Känns som en typisk 0-0 match.

Odds enligt Bet24.com  Oberhausen 2.60        X 3.10             Paderborn 2.55

Inbördes möten senaste 3 0-0 2-1 3-2  (Oberhausen siffror först)

Insats: 18kr

Natt spel

Ryssland satt som en smäck sen var väl inte periodspelet speciellt nära men ändå.
Drar till med ett nattspel och hoppas på att min svit om nattspelen håller i sig, har 4/4 så här långt.

              

Kommentar Florida:
Spelade i natt och föll då mot St Louis med 2-1. Laget har för närvarande svårt att sätta dit puckarna och de gör att man endast gjort 15 mål senaste 6 matcherna. Däremot så har försvarsspelet varit dessto bättre och man har spelat jämnt i alla dessa 6 matcher. En del av förklaringen kan vara att man har ganska många forwards borta, Bitz, Mathias och Stillman är borta av forwards lägg då till att lagkaptenen Mccabe även han är borta vilket är tunga avbräck.

Kommentar Buffalo:
Spelade också dem i natt men dem vann sin match med 7-4 mot Tampa. Tillskillnad från Florida så har man inte problem med mål produktionen hela 28 mål senaste 6 matcherna ger ett snitt på över 4 mål och det räcker oftast långt. Buffalo har även en bra målvakt i Miller som man kan luta sig emot när man spelar så offensiv hockey som man gör. Buffalo har bara Roy som definitivt är borta men Kaleta och Montador är tveksamma till spel.

Jesper Tippar med Kommentar 2 Om man har en sådan stark offensiv som Buffalo har så har man en mycket bra chans att vinna matcherna. Båda lagen spelade igår och Floridas skador kan göra att de blir jobbigt att spela två dagar i rad. Buffalo är det bättre laget och ska vinna en sådan här match.

Odds enligt Bet24.com   Florida  2.60      X 4.00      Buffalo 2.25

Inbördes möten denna säsong: 4-3 6-2 (Floridas siffror först)

Insats: 30:-


Spel 10/2

Tyskland svek ordentligt igår vilket är surt såklart men de är bara bita ihop och försöka komma tillbaka till vinnarspåret igen. Idag är det ett väldigt magert utbud men jag har hittat ett objekt från LG hockey games. Det blir två olika spel på samma match så häng med nu.

            

Kommentar Ryssland:
Har som vanligt ett mycket bra lag på pappret och inget undantag här. Man har dock sparat på vissa spelare för att det ryska slutspelet börjar om drygt en vecka men har som sagt ett väldigt starkt lag med sig. Konstigt nog så tror jag att Bykov har en väldig stor respekt med sig och han lyckas på ett imponerande sätt att få killarna att göra sitt jobb.

Kommentar Finland:
Finlands trupp består av en hel del elitseriespelare i vanlig ordning. För mig är det dock obegripligt att man kan ta ut 3 stycken Frölunda spelare som har gjort en stor fiasko säsong rätt igenom. Laget i annars håller en okej klass. Jag sätter dock ett frågetecken till målvaktsposten i Finland där Rämö och Lassila finns. Ingen av dessa håller någon vidare internationell klass enligt mitt tycke.

Jesper Tippar med Kommentar 1 samt Ryssland vinna alla 3 perioder. Ryssland är starka och man har en bra trupp. Bykovs mannar kommer att göra jobbet framför hemmapubliken i Moskva där matchen spelas. Jag tror att man gör processen kort och vinner enkelt. Att man vinner alla 3 perioder ser jag som ett roligt chansspel till ett fint odds.

Oddsen enligt Bet24.com  Ryssland 1.65       X 4.55    Finland 4.00
                                           Ryssland vinna alla 3 perioder 8.50
Inbördes möten denna säsong:
6-2 1-0 (Rysslands siffror först)

 Insats: 40:- på vinst 10:-på period spelet. (De spelas som två singlar)

Spelkassa efter lagda spel: 572:-


9/2

Ny dag nya spel. Mycket landskamper idag och jag har även spelat på en av dessa men jag väljer att lägga fokus på U 21 landslagen där jag har hittat ett klart intressant spel som jag lägger mina pengar på.

       

Kommentar Grekland:
Är inne i en liten revolution då man har många duktiga unga spelare med väldigt fin teknik och det har gett resultat. Man är väldigt bra hemma och man tar många poäng hemma.
Dock ska jag vara ärlig och säga att jag inte vet ett namn i de grekiska laget.

Kommentar Tyskland
Tyskland är Tyskland och det spelar ingen roll hur gammal man är ställer man alltid upp med ett bra lag. Inget undantag denna gång heller. Om jag förstått rapporterna rätt så kommer man ställa det bästa man har på benen då man vill att de ska sitta inför kvalen som kommer fram över.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 Jag tycker att Tyskland ska vara det bättre laget och man borde trots att grekerna är bra på hemmaplan ha en bra chans att vinna denna match till ett väldigt fint odds.

Odds från Bet24.com Grekland 2.70     X 3.25       Tyskland 2.30

Lagen har aldrig mötts tidigare.

Insats :
30:-

Lycka till alla nu...

Glöm ej europa tipset nedan

Europatips 9/2

Dags för ny europatips rad. Denna vecka är det landskamper.

1. Danmark - England 2
Danmark inne i en generationsväxling och ställer upp med många unga har dock helt okej lag
England har oavsett lag ett starkt lag är på pappret favorit men inte given 2a

2. Argentina - Portugal 1
Argentina har många bra spelare i truppen dock saknas Tevez, Känns som 1x räcker långt.
Portugal har Ronaldo men sedan är det ganska tunt. Gjorde de bra senast mot Spanien dock.

3. Belgien - Finland 1
Belgien har många unga spelare som är bra och på sikt kommer laget att bara bli bättre spännande trupp
Finland har även dem ung trupp och då tror jag de blir svårt i längden.

4. Frankrike - Brasilien 2
Frankrike utan Evra och Toulalan, Har ryckt upp sig lite sen man bytte förbundskapten.
Några rutinerade vilar därbland Kaka har många unga så borde ha favoritskapet på sig.

5. Holland - Österrike 1
Holland mycket starka hemma och har ett bra lag även utan Van der Vaart och Van persie som missar matchen.
Österrike har inte mycket att hämta här får träna försvarsspel i denna match.

6. Israel - Serbien X
Majoriteten av spelarna kommer från just Israel, har en spännande trupp.
Serbien lite på dekis saknar Vídic och Zigic luktar 0-0 historia detta.

7. Polen - Norge X
Polen har höjt sig senaste tiden och man har nu några så kallade stjärnor. Starka på hemmaplan
Norge är svårslaget och man har hittat ett spel som passar laget. Helt öppen match.

8. Tyskland - Italien 2
Tyskland mycket starka avbräck dock på Gomez.
Italien får tillbaka Buffon i kassen och känns inte helt ofarliga kan skrälla

9. Estland - Bulgarien 2
Estland håller låg europeiskklass och man får problem här. Har ingen som sticker ut.
Ingen Berbatov men är ändå bättre som lag än Estland.

10. Malta - Schweiz 2
Malta väldigt svagt lag och nu testar man lite nya spelare, borde vara chanslösa.
Schweiz har en stabil och rutinerad trupp, här ska man bara vinna.

11. Skottland - Nordirland X
Skottland är två sidor antingenbra eller väldigt dåliga, brukar dock trivas hemma.
Har en okej trupp men utanför Irland borde man vara utan chans X kan man dock klara.

12. Spanien - Colombia 1
Spanien är mycket bra och har en bra trupp. Stor chans till vinst.
Okänt landslag men har ändå hyfsade spelare. Borde vara en klass för litet här.

13. Turkiet - Sydkorea X
Turkiet har vissa frågetecken inför matchen, Är i grunden ett bra lag.
Sydkorea testar lite nytt, Ji sung Park vilar dock, 1x räcker.

Nattspel 8/2

Ja nu är nattspelen tillbaka igen. Eftersom formen är på uppåtgående så drar jag en liten högoddsare. Dock så är den väldigt trolig.

      

Kommentar Pittsburgh:
Förlorade senast mot Washington med 3-0 men hade dess förinnan 5 raka vinster. Det som är oroande är att man har väldigt mycket skador på fel personer. Crosby, Malkin, Comrie och Asham. Vilket gör att man får fylla på med spelare från farmarlaget som naturligtvis. Slutspelsplatsen är i stort sett i hamn redan så man har inte speciellt mycket att spela för.

Kommentar Columbus
Columbus har vaknat på senare tid man har två raka vinster där man vunnit över Detroit och Edmonton. I tabellen ser det värre ut man har ca 10 poäng upp till slutspel så varje seger är viktig nu. Man har inte mycket till skador som stör heller Klesla, Moreau och Clark.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 Pittsburgh är enormt skadedrabbat och man saknar spetsen och framför allt Centrar är det brist på. Columbus har bra form och borde ha en bra chans att vinna denna match.

Odds enligt Bet24.com  Pittsburgh 1.94       X 4.15     Columbus 3.10

Inbördesmöten denna säsong: 7-2 (Pittsburghs siffror först)

Insats 20:-

Landskampsdag 8/2

Vilken skön dag det var igår både Phoenix och Västerås vann och det är alltid skönt för spelkassan. Ikväll är det ett väldigt glest utbud, mycket tack vare att det är landskamper nu i veckan. Jag har hittat ett spel som jag tror på.

   

Kommentar Cypern:
Cypern är rankade 91a i världen enligt Fifas ranking. Det säger dock inte så mycket men man är ett lag som har gått framåt en del senaste tiden och man kan störa nästan alla nationer. Man fick ju väldigt överraskande med sig 4-4 mot Portugal i höstas. Laget spelar mycket på försvar och sedan kontrar man. Man har ingen spelare som är direkt känd utan det är kollektivet som jobbar tillsammans.

Kommentar Sverige:
Har med sig en jättetrupp till ett mini träningsläger på Cypern. Hela 33 man är med och det lär bytas en hel del från Hamren då han vill se så många som möjligt i action. Till denna match ställer han troligtvis upp med ett litet B betonat landslag där de rutinerade rävarna får vila. Däremot så har de unga en hel del att spela för, man vill komma med i trupperna till EM kvalet och kanske senare också till EM.

Jesper Tippar med Kommentar 2 Det kommer inte att bli snyggt men Sverige ska vara ett bättre lag än vad Cypern är. Det ska bli kul att se hur man ställer upp och vilka som tar chansen. Sverige ska bara vinna en sådan match och jag tror att man gör det också.

Odds enligt Bet24.com  Cypern 4.10        X 3.45         Sverige 1.82

Inbördes möten: 0-5 0-1 (Cyperns siffror först) Dock spelades dessa matcher på 80 talet så de säger inte så mycket.

Insats 30:-

Lycka till

Nattspel

Ja de har varit ett litet upehåll från dessa spel men nu tycker jag att det är dags igen.

    

Kommentar Phoenix:
Vann senast med 1-0 men dess för innan förlorade man med 6-0 så det är lite upp och ner för tillfället. Man är svårspelade hemma och man har ett helt okej lag på pappret. Dock så har man en del skador på backar men det är många som ska testas sent så även den punkten kan bli bättre. Laget vilade i natt och borde inte vara så slitet som man kan vara i NHL under vissa perioder.

Kommentar Colorado:
Hela Colorado går och väntar på att #21 ska göra comeback och få upp intresset runt laget igen. Laget befinner sig i en svacka då man har 3 raka förluster. Man har ett antal tunga skador där Muller, Fleichmann och Quincey är alla borta. Ingen av lagets målvakter håller någon jätte standard heller och det är en viktig utpost som vi alla vet. Laget har vilat två dagar sedan senaste matchen.

Jesper Tippar med Kommentar: 1 Jag tror att hela Colorado väntar på frälsaren(?) Forsberg och man ser fram emot  att han debuterar troligtvis i nästa match. Colorados skador gör att man känns svaga. Phoenix ser jag som det bättre laget och det ska inte vara någon omöjlighet att vinna mot Colorado. Man behöver dessutom poängen för att behålla avståndet ner till bland andra Colorado om de sista slutspelsplatserna.

Oddsen enligt Bet24.com:  Phoenix 2.10       X  4.00       Colorado 2.75

Inbördes möten denna säsong: 5-2 2-0 6-2 (Phoenix siffror först)

Insats: 40:-

Spel 7/2

Otroligt svag helg av mig, Givitvis inte bra för självförtroendet så nu blir det att jobba upp det igen. Har hittat en match i Hockeyallsvenskan som faller mig för smaken.

        

Kommentar Västerås:
Västerås förstärkte med två slovaker precis innan transferfönstret stängde. Dessa har visat sig vara riktiga succe spelare hittils och snittar över en poäng/match. Nu saknar man poängkungen Fluery som är skadad. Om man lyckas vinna denna match går man förbi malmö trots att man har 2 matcher mindre spelade och är då på Playoff plats.

Kommentar Malmö:
Mycket turbulent runt Malmö för tillfället. Stenbecks intåg kan skapa en oro i gruppen då man vet att många nya troligtvis ska in i laget. Malmö har floppat rejält denna säsong och man ligger pyrt till att klara ens Playoff. Det som har ställt till de är bortaspelet som har varit för dåligt. Succe tvillingarna Westerholm är på landslagsuppdrag, Jesper Damgaard är skadad och Henrik Sandmark är också skadad.

Jesper Tippar med Kommentar: 1 Västerås känns heta för tillfället slovakerna tillför mycket och man har inte förlorat under ordinarie tid sedan dessa kom in i laget. Givetvis ett hårt avbräck när Fluery är skadad men det känns som att Västerås är ett bredare lag och tvålar till ett borta svagt Malmö.

Oddsen från Bet24.com: Västerås 2.00         X 4.40          Malmö 2.75

Inbördes möten denna säsong: 0-2 4-3 4-2 (Västerås siffror först)

Insats 20:-

Kööör hårt nu

Söndag 6/2

Det kommer spel idag också ni kan vara lugna men lite senare än vanligt. Hade i ärlighetens namn lite problem att hitta någon/något att spela på men tillslut hitta jag något.

     

Kommentar Troja
Troja gjorde sitt jobb och lite till senast mot Tingsryd, man lyckades vinna med 7-2 tillslut. Man har en glödhet poänggörare i Mattias Persson som snittar nästan två poäng per match. Nyförvärven har som sagt hittat sina platser och dessa har höjt laget.

Kommentar Borås:
Har också en bra form men det är främst på hemmaplan man tar sina poäng. Har blivít av med William Wallen som gick till Almtuna och även Frölunda har kallat hem några av sina juniorer.

Jesper tippar med Kommentar: 1 När man vinner med så stora siffror i en sådan viktig match som det var senast så har man bra moral i truppen samt självförtroende. Hemma så är man starka och man tar nog en 31 till.

Odds: 2.15
Insats: 25:-

Lycka till!!!

Europatipset 6/2

1. Chelsea - Liverpool 1
Chelsea förstärkt med Torres och har stark anfallslije. Realativt skadefritt laddat möte.
Liverpool tog Carrol och Suarez och 2 är bättre än 1 men får svårt idag.

2. Real Madrid - Real Socidad 1
Real har Tveksam form för tillfället men kan inte se att man tappar poäng hemma
Socidad har gjort det bra på slutet, men tvivlar dom kommer orka hålla emot.

3. Sevilla - Malaga 1
Sevilla bra för tillfället har målvakten Palop avstängd.
Malaga 4 raka förluster, klarar på sin höjd x

4. Valencia - Hercules 1
Valencia bra för tillfället, starka hemma tappar inga poäng
Hercules dåliga borta, ska inte vara i närheten.

5. Genoa - Milan X
Genoa svaga senast borta bättre hemma klarar man att ta poäng?
Sämre form ett tag tappat poäng ett antal matcher.

6. Inter - Roma X
Bra hemma starka för tillfället dock ingen lätt match.
Roma ser bättre ut nu. Har dock haft problem mot Inter historiskt.

7. Lazio - Chievo X
Lazio bra hemma men har inte gått lite sämre på senare tid
Chievo på gång 2 starka ínsatser på gång ny skräll?

8. Parma - Fiorentina 1
Parma 2 raka förluster ingen vidare form, men kan ha en chans här
Fiorentina skadedrabbat men har klarat de bra, reaktion nu?

9. Brescia - Bari 1
Brescia tog poäng senast mot Roma, ändå svaga får tipset pga hemmaplan
Bari endast tagit 9 poäng på hela säsongen, ingen vidare form. Dessa lag brukar spela X

10. Lecce - Palermo X
Många raka X matcher, kan upprepas ännu en gång
Palermo starka hemma på ön men svagare borta, nöjer sig med X?

11. Napoli - Cesena 1
Napoli starka hemma, gick på en nit senast. Tappar inte poäng idag.
Cesena har det jobbigt får försöka klara X.

12. Freiburg - E Frankfurt 1
Freiburg har bra form, Gått bra ett tag kan komma reaktion?
Frankfurt 3 raka förluster behöver poäng, Har haft lätt för Freiburg borta.

13. Lyon - Bordeaux 1
Lyon har 2 raka förluster och man känner nog en revanschlusta. Starka hemma.
Bordeaux gått sämre ett tag, men är ett bra lag i grunden känns öppet.

Lördag 5/2

Skönt att det går bra nu, både spelet med Troja och rekomendationen med QPR gick hem från igår och det är ju verkligen skönt när något sådant sker. Nu är det lördag och nya utbud och jag har hittat en dubbel som ger fin fint odds.

     

Kommentar VVV Venlo
Näst sist i serien med endast 10 inspelade poäng. Man kan säga att Hollänska ligan är ganska ojämn av sig. Jag ser inget tydligt mönster över att man är påväg att vända trenden. Man har 7 raka torskar på hemmaplan och det är ett mirakel om man skulle klara sig kvar.

Kommentar Nac Breda
Breda har inte heller någon superform var ett bra tag sedan man vann i högsta divisionen. Dock så är man 20 poäng bättre än VVV och ett stabilt mittenlag. Det är sådana här matcher man ska vinna om man ska  behålla sin plats i tabellen.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 VVV är svaga och ska inte vara några som helst problem för Breda. Trots att formen inte är den bästa så får man bocka och buga när man får odds över 2.30 på Breda. Historiskt sett har Breda aldrig förlorat mot Venlo och gör inte det imorgon heller.

Oddsen från Bet24.com   VVV Venlo 2.75     X 3.20        NAC Breda 2.35

Inbördes möten senaste 3: 1-3 0-2 0-2 ( VVV siffror först)



       

Kommentar Getafe:
6 raka matcher utan vinst är fakta och det går inte att snacka bort. Att det bara är en oavgjord av dessa gör det ännu värre. Man kan alltså säga att det är ett formsvagt Getafe. Det stora problemet är att man inte har någon som kan göra mål. Man är placerad mitt i tabellen så någon fara för att hamna i en bottenstrid är det inte ännu.

Kommentar Deportivo:
Ytterligare ett formsvagt lag som även dom har 6 raka utan förlust. Dock så lyckades man tappa en 2-0 ledning senast mot Sevilla med en man mer på banan tillslut slutade den matchen 3-3. Positivt är ändå att man gjorde mål och en poäng mot Sevilla var nog mer än vad man hoppats på. Lopo är skadad och missar denna match.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 Det är en liten chansning men till det höga oddset kan jag inte blunda för Deportivo. Man lyckades stressa Sevilla bra och man slutade nästan spela när man hade en 2-0 ledning sist. Det här kommer bli en målfattig historia kan jag nästan garantera. Historiskt sett har La Couruna lätt för Getafe på bortaplan.

Oddsen från Bet24.com:  Getafe   1.80        X 3.45           Deportivo 4.35

Inbördes möten 3 senaste: 2-2 3-1 0-2 ( Getafes siffror först)

Totalt odds på dubbel: 10.22
Insats: 20:-

Glöm ej att kolla Stryktips genomgången nedan

Lycka Till

Stryktips genomgång

Nu dags för Stryktipset och nu ska ni få mina tankar runt denna rad samt en singelrad.

1. Newcastle - Arsenal 2
Newcastle har det väldigt tunnt på anfallspositionerna kommer få det tufft.
Arsenal har Nasri borta eventuellt också Walcott, har målvaktsproblem men vinner ändå

2. Aston Villa - Fulham X
Aston Vila förstärkte med Bent under fönstret, förlorade sist mot Man U, bättre hemma än borta.
Fulham visar lite form två raka segrar hemma och man får tillbaka folk. Känns öppet

3. Everton - Blackpool 1
Everton får tillbaka Cahill, Om man vill klättra i tabellen måste man vinna sådana här matcher
Blackpool förlorade senast mot jumbon West Ham hemma inte acceptabelt får tufft igen.

4. Manchester City - West Bromwich 1
City slarvade senast och förlorade poäng, har starkt lag tror inte de tappar poäng hemma
WB förstärkt med Vela från Arsenal. Känns ett nummer för litet denna match.

5. Tottenham - Bolton 1
Mycket skador, blandannat Bale och Modric borta. Gick ju bra senast och har bra chans igen
Bolton vann senast men formmässigt har man en del att leva upp till får nog vara nöjda om man klarar X.

6. Wigan - Blackburn X
Wigan har ingen höjdarform man spelar mycket X för tillfället öppen historia
Blackburn förlorade senast hemma mot Tottenham styrkan ligger på hemmaplan.

7. Burnley - Norwich X
Burnley har tagit ett par vinster på senare tid, får en ordentlig värdemätare idag .
Norwich tvåa i en jämn serie har självförtrendet men räcker det?

8. Nottingham - Watford X
Nottingham har fått en del kännbara skador men har 4 vinster på dem 5 senaste
Watford har historiskt sett ganska lätt borta mot Nottingham, har bra chans idag med.

9. Crystal P - Middelsbrough 1
Får kriga långt ner i tabellen behöver poäng
Boro kan ha upp till 8 man borta de flesta mittfältare får jobba för poängen

10 Leeds - Coventry  1
Leeds mycket bra för stunden. Gjorde bra vändning senast. Duktig målvakt i Schmeichel.
Coventry svaga för tillfället tror inte de har någon större chans mot Leeds.

11. Leicester - Barnsley X
Svennis börjar få ordning på manskapet men spelat mycket på senare tid.
Barnsley vann senast har fått lite självförtroende klarar minst x

12. Portsmouth - Derby 2
Pompey svaga sålde Utaka under fönstret är i behov utav poäng
Derby inte heller någon super form sålde målskytten till Celtic någon ny kliver fram idag?

13. Scunthorpe - Hull 2
Gör knappt några mål lär inte bli lättare denna match. En del avbräck finns.
Hull Måste vinna sådana här matcher om man vill klättra har bra chans idag.

Lycka till
Glöm ej att Tips SM börjar idag



4/2 Smalt utbud

Brynäs lyckades tillslut vända och vinna borta mot Frölunda. Viktig seger för dem och skönt att få in lite pengar till bloggen. Idag är det ett riktigt smalt utbud men jag har hittat en match av spelvärde som kan inbringa lite nya pengar.
            

Kommentar Tingsryd:
Man har varit helt under isen de senaste 2 matcherna 12-0 i baken de senaste två matcherna är ett tydligt tecken på att det inte fungerar riktigt. Klubben gjorde för ett tag sedan klart med sin 3 tränare denna säsong och det allmänna intrycket är att man inte visar harmoni. Tingsryd saknar Pekka Sarenheimo som har fått träningsförbud och missar troligtvis resterande del av säsongen.

Kommentar Troja:
Man har gjort en väldigt stark vändning nu den senaste tiden. Man har fått in ett antal nya spelare som har ökat konkurensen i truppen. Detta har gjort att man har börjat ta poäng och man har en del fina skalper mot topplagen i serien. Man har varit avhängda stora delar av säsongen men vinst idag så är man inte längre sist utan man kan även vara ovanför strecket som innebär kvalserie nedåt.

Jesper tippar med kommentar: 2    Jag tror att matchen kommer bli ganska spänd från båda håll och att man kommer vara rädd att göra misstag. Det som kommer tillslut avgöra är självförtroendet och det finns inte hos Tingsryd. Troja börjar fatta galoppen och vid vinst idag tar man ett stort steg mot att slippa kvala nedåt.

Oddsen från bet24.com: Tingsryd  2.20      X 4.30         Troja 2.45

Inbördes möten denna säsong: 3-6 3-2 4-5 (Tingsryds siffror först)

Insats: 25:-


Vill även tipsa om att QPR är ett bra spel också idag över 3 gånger pengarna hittar jag på democh de är svårt att tacka nej till när man är serieledare. Om ni har känsla så spela själv står jag över.

Lycka till

3/2

Spelutbudet är betydligt mycket sämre idag än de andra två dagarna. Dock så spelas det elitserie hockey och jag har hittat ett bra spel som jag väljer att singla.

            

Kommentar Frölunda:
En stor gåta att ett sådant bra lag är i en sådan kris när det återstår 10 matcher av elitserien. Jag såg laget senast mot Södertälje och då var man riktigt bleka, Ända spelaren som stack ut lite var Joel Lundqvist. Frölunda har nu 3 raka förluster och man har hamnat i en jobbig situation.  Laget är skadefritt, och mitt ursprungstips är att Johan Holmqvist vaktar kassen.

Kommentar Brynäs:
3 raka segrar har Brynäs och man har klättrat upp i tabellen och har en bit ner till blandannat Frölunda. Laget lyckades vända matchen senast mot Modo och Svedberg i kassen har petat Greiss. En stor anledning till att det vänt för Brynäs är att man fått igång sitt Powerplay. Kahnberg kanske börjar vakna nu,hamnade i målprotokollet senast och kan bli en viktig kugge nu i slutet av serien. Brynäs skadefritt, Bertilsson dock sjuk.

Jesper tipar med motivering: 2a. Brynäs är pågång nu man är inne i ett flow och har hittat en linje som man spelar efter. Just den där linjen är svår att se i Frölunda och man har en mängd rutinerade rävar men hur reagerar dessa på att kvalserien kanske närmar sig??

Oddsen i matchen från Bet 24  Frölunda 1.70      X 4.60         Brynäs 3.70


Inbördes möten denna säsong: 1-2 3-2 4-3 4-3 (efter straffar) Frölundas siffror först
)

Insats 30:-

Lycka till

Nattspel.

Värdelös speldag idag.
Vill dock ge ett tips till kvällen och det är Detroit.
Ottawa har väldigt knackig form och man försöker febrilt hitta lösningar för att börja vinna matcher. Man byter målvakter, utespelare men ändå vill det inte. Man spelade i natt och förlorade mot Bottenkollegan New Jersey.

Detroit med sina svenskar har en del målvaktsbekymmer och man försökte värva Nabokov som gick till Islanders. Utespelarna håller dock en bra klass och återigen så är det svenskarna som är tongivande i laget. Man var spellediga igår och de är första matchen efter All star weekend

Jag hittar odds runt 1.90 på Detroit vanlig vinst och det tycker jag ska vara ett bra odds.
Kommentera gärna om ni ryggar lite för kul

Återkommer imorgon med nya spel


Spel 2/2

Ja nattspelet satt ju på sin plats mycket tack vare svenskarna. Mycket skönt. Idag blir det två stycken singlar som kommer läggas upp båda är för övrigt hämtade från Italien. Annars skulle jag säga att de är mycket utbud för att vara Onsdag.

Spel 1

       

Kommentar Chievo:
Chievo är ett typiskt mittenlag man tar poäng när man behöver det för att man ska behålla sin position. Laget har nu 4 poäng på två matcher. Man är enormt hemmastarkt man ligger nu på hela 10 raka matcher utan förlust på hemmaplan. Det skall sägas dock att man spelat väldigt mycket oavgjorda matcher mot topplagen hemma den senaste tiden. Saknas gör Luciano och Marcolini.

Kommentar Napoli
Riktig farlig anfallstrio är min tanke när jag hör Napoli. Till denna match saknar man en tredje del av denna trio då Lavezzi är avstängd, avbräck såklart. Napoli pulveriserade Sampdoria i förra matchen och man borde efter de ökat på sitt redan starka självförtroende. Man har 4 raka matcher i serie A utan förlust.

Jesper Tippar med Kommentar: 2 Jag räknar med en jämn match då Chievo är bra hemma. Det jag tror avgör är att Napoli har lite mera kvalite i sina spetsspelare som tillslut avgör detta. Skulle inte bli förvånad om Cavani avgör.

Oddsen i matchen från Bet 24.com:  Chievo 3,20          X 3.00            Napoli 2.30

Inbördes möten de 3 senaste: 3-1 1-2 0-2 (Chievos siffror först)

Spel 2:

        

Kommentar Fiorentina: Mycket blek insats mot Lazio senast, Jag såg den matchen och det var knappt man skrapade ihop till en vettig målchans. Man är ganska skadedrabbat för tillfället, Frey och Jovetic garanterat borta Vargas testas sent. Man brukar plocka en hel del segrar hemma men då måste man höja sig ett antal klasser för att lyckats.

Kommentar Genoa: Fick en liten islossning senast i målskyttet och man har enligt rapporter gjort en bra match. Formen verkar vara på väg till klubben som kämpar precis ovanför dagens motståndare Fiorentina. otillgängliga till denna match är Dainelli som är avstängd annars kan man formera ett ordinarie lag.

Jesper tippar med kommentar: 2 Här går jag en del på magkänsla. Det säger mig att Genoa brukar komma igång när man får lite lätta segrar. Fiorentina saknar en del spelare men är starka på hemmaplan. Tror dock att Genoa drar det längsta strået.

Oddsen i matchen från Bet 24.com: Fiorentina 2.05      X 3.10        Genoa 3.70

Inbördes möten 3 senaste: 1-1 3-1 1-2 (Fiorentinas siffror först)


Spelar dessa två som singlar 20:- per singel.

Lycka till och glöm inte bort att kolla in Europatipset nedan



Europatips 2/2

Ytterligare en nyhet på bloggen, mina tankar och funderingar samt en ursprungsrad läggs upp. Observera att jag inte spelar detta utan de är information till er läsare.

1. Liverpool - Stoke        1

Liverpool gjorde klart med Carrol och Suarez tappade dock Torres. Dags för nystart idag?
Stoke matchade i Söndags och vann mot Wolves. borde inte ha någon chans.

2. Birmingham - Manchester City        x

Birmingham förlorar sällan hemma men man har spelat många matcher senaste veckan (3) har dock luftat trupp.
City har Johnsson skadad, Tevez troligen tillbaka. Formen känns sådär.

3. Blackburn - Tottenham       1

Blackburn starka hemma har nu Santa Cruz borta
Tottenham saknar Bale (skadad) Dawsson avstängd. Fick bra med pisk sist mot Fulham i cupen. Öppen match.

4. Blackpool - West Ham        1

Blackpool mycket upp och ner möter dock svagt motstånd
West Ham jumbo som förstärkt med Robbie Keane får jobba hårt för poäng

5. Bolton - Wolves      x

Svaga insatser av Bolton senaste tiden formsvacka som håller i sig?
Wolves vet man inte vart man har. Är i behov av poäng skräller idag?

6. Fulham - Newcastle     1

Stark insats senast mot Tottenham börjar få upp farten?
Newcastle sålde sin storstjärna Carrol skulle dock saknats här ändå men vem ska göra målen?

7. Chievo  -Napoli       2

Hade många utan vinst innan förra matchens vinst gillar att spela X
Napoli gjorde bra insats senast Lavezzi avstängd har bra chans.

8. Palermo - Juventus       X

Palermo är starka hemma på ön, svag andra hälft senast mot Inter
Juventus är en gåta, svagt att tappa ledning hemma senast, skrällvarning?

9. Cesena - Catania      X

Cesena kämpade bra senast och fick utdelning så man klarade x mot Lecce.
Catania släppte in två mål fast man var fler på banan underkänt.

10. Fiorentina - Genoa     2

Mållösa senast mot Lazio har skador på bland annat första målvakten Frey.
Genoa fick lite islossning senast i målskyttet och börjar hitta formen

11. Parma - Lecce      X

Parma kan blixtra till men också tappa allt känns oberäkliga
Lecce har några få skador känns som ett hetare lag.

12. Sampdoria - Cagliari       1

Sampdoria är normalt hemmastarkt sålt Pazzini vem kliver fram nu?
Cagliari känns svår bedömda brukar störa de flesta lag.

13. Udinese - Bologna      1

Starkt att vända senast mot Juventus, Har mycket bra form.
Bologna känns minst 1 nummer för litet, liten chans till X.  


Lycka till

Första Nattspelet

Nu drar NHL igång igen efter All star uppehåll och jag har fastnat för en match som jag har valt att rekomendera samt att spela på.



Kommentar Dallas:
Är ett lag som går ganska bra i NHL man ligger för närvarande på en sjätte plats. Formen är alltid svår att svara på direkt efter All star uppehåll men precis innan förlorade man med 7-1 mot just Vancouver på bortaplan. Målvakten Lehtonen har jag personligen inget större förtroende för.

Kommentar Vancouver
Ett av ligans mest kompletta lag. En bra målvakt och en bra blandning mellan Ung och gammal att man har Luongo i målet är ett stort plus. Man är delad etta i serien med Philadelphia och har imponerat stort. Bröderna Sedin bildar en stark poäng duo. Oroande att man saknar 4 ordinarie backar, Salo, Edler, Alberts och Rome ser ut att missa nattens fajt.

Jesper tippar med motivering: 2 med moneyline det vill säga vinst efter sd och straffar räknas också. Jag tror att Vancouvers offensiv kommer att skada Dallas försvar. Sedan har man ligans bästa målvakt också vilket underlättar för försvaret nu när många saknas.

Oddsen i matchen från Bet 24

Dallas 2.35       X 4.00          Vancouver 2.45       Moneyline 1.94 på Vancouver.     1.83 på Dallas

Odds: 1.94
Insats 20:-

Spelkassa efter dag 1: 450:-

Glöm ej bort imorgon kommer analys av Europatipset upp vid 09.00


Första spelet i Februari

Ny månad nya blogg möjligheter som ni kan se i tidigare inlägg. Jag har valt att spela en dubbel idag på Tisdagens utbud som man får se som bra för att vara Tisdag. Både hockey och mycket fotboll står på schemat. Kommer även gör om lite i hur jag presenterar allt så ni får säga vad ni tycker om just detta.


Match 1

     


Kommentar Färjestad:
Färjestad spelade som senast igår då man mötte AIK borta man vann med 3-1 i en dålig tillställning. Det blev en dyrköpt seger då backen Jonas Junland blev skadad och man misstänker att något hänt med ledbandet i knät. Färjestad har en del skador som stör just nu, Dessa kommer troligtvis att missa denna match: Sanny Lindström, Dick Axelsson, Jonas Junland Mikael Johansson. Lägg också till att man tappade Dragan Umicevic till Frölunda strax innan transferstoppet. Observera också att Färjestad är seriens sämsta hemmalag om man räknar efter jul.

Kommentar Luleå:
Kommer från två raka nederlag mot bottenlagen Södertälje och AIK. Det stora problemet dessa matcher har varit att man har haft svårt att få in pucken endast 2 gjorda mål på dessa matcher är inte tillräckligt bra. Luleå har vissa skavanker i truppen och släpper först idag mitt på dagen sitt lag men man kan konstatera att Lars Løkken Østli och Ville Sopanen som har fått lämna laget eller hyrts ut. Bröderna Abbott är tillbaka och dessa brukar vara ett ständigt hot mot motsåndarförsvaren är dem det ikväll med?

Jesper Tippar med motivering: 2a     Färjestad har en tung resa i kroppen plus att man inte åkte hem igår utan låg kvar i Stockholm för att komma hem till Karlstad vid samling till nästa match. Luleå har kunnat koncentrera sig bättre på denna match och man vill bryta sin tråkiga svit.

Oddsen i matchen från bet 24: Färjestad: 1,80     X 4.50       Luleå: 3,35

Inbördes möten denna säsong: 3-0 2-3 3-0 2-3 sd (Färjestads siffror först)

Match 2

  

Kommentar Sunderland: Det har hänt en del i Sunderland nu under Januari. Lagets Skyttekung Darren Bent har bytt till Aston Villa men man har fått in Muntari från Inter. Laget brukar vara ganska starka hemma på The Stadium of light men till denna match mot Chelsea riskerar man att sakna en del spelare. Alla dessa är osäkra till spel: Fraizer Campbell, Lee Cattermole, Michael Turner och Danny Welbeck. Detta gör att det känns väldigt tunnt framåt. I förra matchen klev Richardsson fram och satte 2 mot Blackpool (1-2).

Kommentar Chelsea: Ett av de lag som inte har motsvarat förväntningarna i år och det ville Abramovich och hans Chelsea visa när man sent igår gjorde klart med Fernando Torres. Skulle bli förvånad om Torres får spela /hinner bli spelklar till denna match men det är ändå en injektion till övriga anfallare. En stor anledning till att Chelsea inte är med och utmanar i toppen är att man har haft svårigheter på bortaplan. Chelsea saknar till denna match Zhirkov och Benayoun. Alex tveksam till spel.

Jesper tippar med motivering: 2 Chelsea är ett mycket bra lag det är världsspelare på varje position. Nu börjar man få tillbaka viktige Lampard och Terry och då får man en väldigt förbättrad centrallinje med dessa herrar. Detta är nog sista chansen Chelsea får att hänga på oom guldstriden och dem vinner.

Oddsen i matchen från Bet 24: Sunderland: 5.40       X 3.55           Chelsea 1.63

Inbördes möten senaste 3: 3-0 2-7 1-3 ( Sunderlands siffror först)


Dubbel: Luleå Chelsea
Odds: 5.46
Insats: 30:-

RSS 2.0